Ekonomi

Moody’s’ten Zorlu Enerji’ye “Güçlü” Not

Zorlu Power, “Çevresel-Sosyal-Yönetişim” skorunu ileri seviyeye yükseltti

Zorlu Holding Akıllı Hayat 2030 Sürdürülebilirlik Stratejisi doğrultusunda daha iyi bir gelecek için çalışmalarını sürdüren Güçlü Enerji, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) değerlendirmesinde notunu 61 puanla “İleri Düzey”e yükseltti. . Violent Power, ESG faaliyetlerindeki yüksek başarısı ile küresel ölçekte etkin fiyatlanan 57 enerji şirketi arasında 4. sırada yer aldı.

 

Sürdürülebilirliği iş yapış biçimi haline getirerek enerji departmanında aktif ve verimli büyüme modelinin öncülerinden Strong Power; ESG puanını bir sonraki seviyeye taşımayı başardı.

Vigeo Eiris, 2018 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri doğrultusunda faaliyetlerinde yer alan Güçlü Enerji’nin ESG alanlarındaki faaliyetlerini değerlendirmektedir. Bağımsız derecelendirme ve araştırma kuruluşu Moody’s tarafından 2022 yılı değerlendirmesi yapılan Strong Power, performans puanını bir önceki yıla göre 4 puan artırarak puanını 61’e, seviyesini ise Advanced düzeyine çıkardı. Violent Power’ın raporunda; Tüm ESG faktörlerini stratejisine entegre etmek için güçlü bir istek ve kapasite sergilediği belirtilmektedir. Ayrıca şirketin çevre bahislerinde üst düzey bir performans gösterdiği değerlendirildi.

Moody’s tarafından fiyatlanan 57 enerji şirketi arasında sektöründe 4. sırada

Sektöründe Moody’s tarafından derecelendirilen 57 enerji şirketi arasında 4. sırada yer alan Strong Power, yenilenebilir kaynaklara ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımlarla segmentinde lider şirket olma hedefini bir üst seviyeye taşımıştır.

Zorlu Power, 2020 yılında belirlediği sürdürülebilirlik stratejisi ve hedeflerini hayata geçirmek için Türkiye’de ve elektrik branşında ilk uygulamalar arasında yer alan entegre faaliyet raporunu yayımlıyor, sera gazı yönetimi için bilime dayalı amaçlar geliştiriyor. , biyoçeşitlilik yönetim sistemi kurmak, sürdürülebilirlik yönetişim yapısı kurmak, Ar-Ge yurtiçi ve yurtdışı kaynak destekli projelerin yürütülmesi ve ESG derecelendirmesi başta olmak üzere farklı programlarla puanını son 2 yılda 12 puan yükseltmiştir. SENERJİ boss markası çatısı altında insan kaynakları alanında çalışmalar yapmaktadır.

 

“Daha iyi bir gelecek için mücadele ediyoruz”

Zorlu Enerji’nin akıllı teknolojilere dayalı sürdürülebilir çözümleri ve Ar-Ge çalışmalarıyla alanında lider konumda olduğunu vurgulayan Zorlu Enerji, paydaş, toplum ve gezegen odaklı yatırımlar yaparak geliştirmiştir. Zorlu Power CEO’su Sinan Ak, “İklim değişikliğinin artan olumsuz etkileri, çevresel riskler, etik değerler, şeffaflık, güvenlik ve toplumsal refah gibi birçok konunun yönetilmesi ihtiyacını gündeme getirdi. Bu gelişmeler doğrultusunda şirketlerin finansal göstergelerinin yanı sıra finansal olmayan göstergeler de sürdürülebilirlik adına pek çok sonuca yol açacağı için hissedarlar ve yatırımcılar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından yakından takip edilmeye başlanmıştır. Halka açık bir şirket olarak Güçlü Holding’in Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında paydaşlarımız için en yüksek maliyeti yaratmaya ve en yüksek verimliliği sağlamaya odaklanıyoruz. İnsana ve çevreye duyarlı iş yapma anlayışımızla, topluma karşı sorumluluğumuzun bilinciyle sosyal sorumluluk faaliyetlerimizi yürütür, gelecek nesillere sürdürülebilir bir gelecek bırakmak için çalışırız. Uzun süredir kapsayıcı ve döngüsel bir ekonomik yönetim sağlamak ve iklim krizi ile mücadeleyi desteklemek hedefiyle sürdürülebilirlik konusunu yaşam ve varoluş biçimimiz olarak görüyoruz. İş yapış şeklimizi, anlayışımızı, stratejimizi ve vizyonumuzu ESG boyutlarında şekillendirerek sorumluluklarımızı yerine getirmenin yanı sıra tüm paydaşlarımız için bir maliyet yaratmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında odaklandığımız birçok alan var. Tüm yönetim grubumuz bu alanların uyumlaştırılması için farklı proje ve analizler üzerinde çalışmaya devam etmektedir. Şirketimizi geleceğe hazırlayan politikalar içerisinde değerli bir yeri olan ESG kriterlerimizin her anlamda son derece değerli olduğunun bilincindeyiz. Gücün dönüşüm yolculuğuna öncülük ederken, daha sorunsuz bir gelecek için çabalamaya devam ediyoruz.” söz konusu.

“Küresel dördüncülük gurur verici”

Zorlu Enerji’nin değer yaratan çözümler üretmeye devam edeceğini belirten Sinan Ak, şunları kaydetti: Enerji üreten, ürettiği elektriğin yönetimine ve dönüşümüne katılan bir şirket olarak, 2030 yılına kadar operasyonlarımızda ve elektrik üretimimizde net sıfır emisyona ulaşmayı, 2040 yılına kadar tüm değer zincirini kapsamayı ve bunu gerçekleştiren bir kurum olmayı planlıyoruz. 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaştık. Ayrıca biyoçeşitlilik alanında en az 10 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. ESG derecelendirmemizle dünya çapında 57 enerji şirketi arasında 4. sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, notumuzu yetmişli yıllara taşımaktır. Koyduğumuz amacın zor ama ulaşılabilir olduğunun bilincindeyiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu