Ekonomi

EYT’de yaş sınırı olacak mı? Bakan Vedat Bilgin milyonların beklediği cevabı vermedi.

Emeklilik yaşına ilişkin düzenlemede kadınlar için 48, erkekler için 50 yaş sınırının getirileceği tartışması milyonları endişelendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’de yaş sınırı olacak mı?” Soru soruldu ve Bakan Bilgin Meclis’te yapacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, EYT’de yaş konusuna girmedi.

“İŞLERİ BİTİRDİĞİMDE MECLİS İLE PAYLAŞACAĞIM”

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili olarak, “EYT’yi soruyorlar. EYT konusu Türkiye’nin önündeki en önemli konulardan biri. Beni arayan arkadaşlarımız, arayan gazetecilerimiz, EYT’lilerimiz hep bunu soruyor. Neden oldu? uzadı mı neden uzadı anlatayım herkesi dinlemek lazım ertele diyenler var 1999 öncesini kapsıyor ama bizim o zamanlar dijital kayıt sistemimiz yoktu çoğu bir tanesi iş değiştirmiş evrakları kaybolmuş bunları düzenlemeye çalışıyoruz bu ay sonuna kadar meclise getiririm dedim işi bitirince yüce meclis paylaşırım En kapsamlı düzenlemeyi ben yapacağım diye kimse merak etmesin. Gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım.” söz konusu.

Bakan Bilgin’in açıklamaları şöyle:

“Türkiye’nin her yerinde asgari ücretle çalışan çalışanlar farklı fiyat seviyeleri bekliyor. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde çalışan patron ve personele soruldu. Kapsamlı bir çalışma yapıldı. Kamuoyu ile paylaştığımız kısım daha çok yansıyan kısım oldu. taban fiyat beklentisi. Önümüzdeki dönemde minimum fiyatla ilgili çeşitli rakamlar konuşuldu. “Var. Bu bize şunu gösteriyor. Asgari fiyat düzenlemesi sadece asgari ücretliler üzerine oynanan bir bahis değildir. Taban fiyatta önemli ayarlamalar yaptığınızda tüm fiyatlar farklılık gösterir. Asgari fiyat politikası, aynı zamanda diğer fiyatları da belirleme ve düzenleme etkisine sahiptir. Bu ücretlilerin çalışanlar lehine bir etkisi vardır. r.

“TIPTA BU KAMPANYALARA İZİN VERMİYORUZ”

Hizmet alanlarımızdan biri de sosyal güvenlik sistemi kapsamında sağlık hizmetlerinin satın alınmasıdır. Yani sağlık sigortası. Türkiye’de sağlık sigortası sistemi nüfusumuzun yüzde 99’unu kapsayacak şekilde genişletildi. Sağlık sigortası kapsamına girmeyen kimse yoktur. İlaç ve tıbbi malzeme alanında dünya tıp otoriteleri ve Avrupa tıp otoriteleri tarafından onaylanan her ilacı kapsıyoruz. Bazı kampanyacılar var. Türkiye’ye 20 bin 80 bin dolara mal olan ilaçları satmak isteyen kampanyalar var. Geçmelerine izin vermeyeceğim. Biliniz ki hiçbiri dünya, Avrupa ve Türkiye sağlık otoriteleri tarafından onaylanmamış ilaçlar değildir.

“500 BİNE ULAŞACAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL SAYISI GÜNDEMDE”

Toplu sözleşmede yapmayı taahhüt ettiğimiz değerli düzenleme; sözleşmeli işçi alımı. Daha önce kamuda çalışmış ve Bakanlar Kurulu kararı ile ihraç edilen 4B, 4Ç, 4D olmak üzere 32 tür sözleşmeli işçi bulunmaktadır. Hepsini topladık ve disipline ettik. Öğretmen alımı yapıyoruz. Hızlı bir şekilde takıma giriyorlar, tek yapmamız gereken bu. Başkanın konuşması detaylı bir konuşma olmadı, detayları anlatıyorum. Sözleşmeli hemşehriler, aile hekimi çalışanları, üniversite asistanları var. Sağlık çalışanlarımız var. Esnafımız var. Bunların hepsini dahil ettik. Yaklaşık 500 bine ulaşacak bir rakam şu an gündemde. Bu iş teknik olarak bitti. İrade, Millet Meclisinin iradesidir. Bu konudaki çalışmaları pekiştireceklerine inanıyorum. Bu çalışmanın bir ıslah çalışması olduğunun altını çizmek isterim. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum değerli milletvekilleri.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu