Yaşam

Bazı Ülkelerde Daha Önce Adını Hiç Duymadığınız Garip Sebeplerle Yasaklanan 17 Dünyaca Ünlü Film

Bugün farklı nedenlerle yasaklanan sinemalara bakacağız.

Benzer sinemalar biliyorsanız lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/jessicabrunt…

1. 2001’deki haberler Zoolander’ın (IMDB 6.5) Malezya’da yasaklandığını öne sürüyor.

Zoolander, dünya çapındaki komploların ve suikastların arkasında moda endüstrisinin olduğunu anlatan bir film. Bu filmdeki bir modelin Başbakan’a suikast girişimini konu alan sahneler Malezya’da tartışmalara neden oldu.

2. Buzz Lightyear (IMDB 6.1) filmi 14 ülkede yasaklandı.

Filmde Oyuncak Hikayesi serisinden tanıdığımız Buzz Lightyear’ın oyuncak versiyonu yerine insan versiyonu anlatılıyor. Yasağın nedeni aynı cinsiyetten iki kişinin öpüşmesiydi.

3. Marvel’s Eternals (IMDB 6.3) filmi de aynı şansı paylaşıyor.

Film, insanlığın başlangıcından bu yana Dünya’yı koruyan, yıldızların ötesinden gelen bir grup kahramanın hikayesini konu alıyor.

4. Otomatik Portakal (IMDB 8.3), Direktörü Stanley Kubrick’in isteği üzerine İngiltere’de yasaklandı.

Film, bir suç çetesinin beyin yıkama yöntemini ve sonrasını anlatıyor. Her ne kadar yasağın filmdeki şiddet içeren sahnelerden kaynaklandığına inanılsa da aslında Kubrick’e yönelik tehditlerden kaynaklanıyordu.

5. Birçoğumuz için çocukluğumuzun sineması olabilir ama ET (IMDB 7.9) sineması İskandinav ülkelerinde çeşitli yaş gruplarına yasaklanmıştır.

Film, Dünya’da unutulan bir uzaylının, bir grup çocuk tarafından gezegenine geri gönderilme çabalarını anlatıyor. Yasağın nedeni ise sinemanın bazı yaş grupları için korkutucu olabileceğiydi.

6. Batı Yakasının Hikayesi (IMDB 7.2) filmi de bazı ülkelerde yasaklandı.

Batı Yakası Hikâyesi, iki çete arasındaki rekabeti ve aralarındaki iki gencin yasak aşkını konu alıyor. Yasaklama kararının trans karakterin dahil edilmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

7. Sürpriz gelebilir ama Rezervuar Köpekleri (IMDB 8.3) filmi de daha önce yasaklanan filmlerden biriydi.

Film ters giden bir soygunu ve ortasında köstebek bulunan bir tavuk kümesini konu alıyor. Filmin, içerdiği şiddetli sahneler nedeniyle İngiltere’de video gösterimi yasaklandı.

8. Teksas Elektrikli Testere Katliamı (IMDB 7.4), içerdiği şiddet sahneleri nedeniyle birçok ülkede yasaklandı.

Film, uyuşturucu satın almak için New Mexico’ya giden yirmili yaşlarındaki bir grup genci ve bir katili konu alıyor.

9. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (IMDB 7.4) filmi de Çin’de yasaklandı.

Film, sevgili Kaptanımız Jack Sparrow’un Uçan Hollandalı’nın kaptanı Davy Jones’a olan kan borcunu anlatıyor. Yasaklanmasının nedeni hayalet ve yamyamlık içermesidir.

10. Wolf of Wall Street (IMDB 8.2) filmi de birçok ülkede yasaklandı veya sansürlendi.

Film, Jordan Belfort’un hızla zengin olma yönteminin ve sınırları aşan yaşam tarzının öyküsünü anlatıyor. Filmin tamamı cinsellik, küfür ve uyuşturucu içeren sahneler içeriyor.

11. Pixar’s Onward (IMDB 7.4), 2020’de sinemalarda gösterime girdikten sonra yasaklandı.

Film, babalarını küçük yaşta kaybeden iki elf kardeşin, babalarıyla vakit geçirmek için yaşadıkları maceraları anlatıyor. Filmin lezbiyenlere gönderme yapan bir sahne nedeniyle Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan’da yasaklandığı bildirildi.

12. Monty Python’un Brian’ın Hayatı (IMDB 8.0) vizyona girdikten sonra bazı İngiliz sinemalarında yasaklandı.

Film, İsa’yla aynı gece doğan köylü bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Bazı yerel yetkililer, küfürlü sahneler içerdiği endişesiyle filmi yasakladı.

13. Grinin 50 Tonu (IMDB 4.2) yayınlandıktan sonra Hindistan’da yasaklandı.

Film, Anastasia Steele’in genç girişimci Christian Gray ile olan ateşli ilişkisini konu alıyor. Doğal olarak hangi sahnelerin yasaklandığını tahmin edebilirsiniz.

14. Abominable (IMDB 7.0) 2019’da Vietnam’da yasaklandı.

Film, çatılarında buldukları efsanevi yaratık Yeti’yi evine geri götürmek için maceraya çıkan Yi ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Yasağın, Güney Çin Denizi üzerinde Çin’in mülkiyetini iddia eden bir haritayı gösteren bir sahneden kaynaklandığı bildirildi.

15. Çin’in Winnie the Pooh uyarlaması Christopher Robin’i (IMDB 7.2) yasakladığı bildirildi.

Film, artık yetişkin olan Robin’in arkadaşlarıyla yeniden buluşmasını konu alıyor. Yasağın belirli bir sahneden ziyade, Lider Xi’yi ayıya benzeten internet meme’lerinden kaynaklandığı bildirildi.

16. Korku filmi The Exorcist’in (IMDB 8.1) gösterime girdikten sonra Birleşik Krallık’ta konut amaçlı satılmasına izin verilmedi.

Film, iki Katolik rahibin, genç bir kızın vücudunu ele geçiren şeytana karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Yasağın nedeni ise içerdiği dinle ilgili sahnelerdi.

17. Güzel ve Korkunç (IMDB 7.1) Kuveyt’te yasaklandı.

Film, kendisine yapılan büyü sonucu korkunç bir yaratığa dönüşen bir prensin ve evine gelen bir kızla olan aşkının hikâyesini anlatır. Raporlar bunun bir karakterin eşcinsel olduğunu ima eden sahneyle ilgili olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu